De omgeving

Onze hoeve ligt in een mooie groene omgeving met holle wegen, bossen en velden, direct aan een wandelpad. Diverse wandel-, fiets- en ruiterroutes in de nabije omgeving. Er is zelfs een stukje Pieterpad te bewandelen! Wandelkaarten zijn in de B&B aanwezig.

Laat je leiden langs het Platsbeekdal, het beschermde dorpsgezicht van Terstraten, het monumentale dorp Schimmert met de oude watertoren. Mooie vakwerkboerderijen, appelgaarden en het kasteel Wijnandsrade, waar je dan ook meteen kunt genieten van een koffie met vlaai of een heerlijke lunch op het terras op de binnenplaats.


Brocante shoppen… Wij doen ook mee aan de Brocante Route Limburg; zie hier tips voor eindeloos brocante shoppen door heel Limburg! www.brocanteroutelimburg.nl

Festival seizoen…. Iedereen kent natuurlijk Pinkpop in Landgraaf maar wist je dat er nog veel meer festivals gehouden worden in onze omgeving. In de zomer op het Vrijthof vaste prik de concerten van André Rieu, Foodtruck festivals in Sittard, Maastricht en Weert, muziekfestivals als Groove Garden, Bospop en Park City Live, openluchtconcerten in Valkenburg….

Bourgondisch genieten! We vertellen je graag over onze favoriete eetadresjes in de buurt. In het dorp genieten van een hapje en een drankje in de Pingerhoeve. Op loopafstand genieten van streekproducten, locale biertjes en een heerlijk uitgebreide kaasplank bij schaftlokaal De Naamse Steen in Wijnandsrade. Of Loods81 in Margraten, een oude aardappelloods omgebouwd tot eetpodium. Hoeve de Geleenhof in Heerlen met een prachtige binnenplaats is zeker ook de moeite waard. Eten met sterren kan onder andere in Maastricht natuurlijk Chateau Neercanne en in Valkenburg St. Gerlach.

Rijke historie! In onze omgeving vind je diverse mooie kastelen en burchten. Kasteel Hoensbroek, kasteel Genhoes in Schin op Geul of kasteel Doenrade en Abdij Rolduc in Kerkrade. Tegenwoordig veelal in gebruik als restaurant of hotel, maar de rijke historie is nog altijd aanwezig. De kastelen liggen vaak in een schilderachtige, bosrijke  omgeving, dus een tussenstop waard tijdens een fijne wandeling of fietstocht.

In Valkenburg zijn de grotten zeker een bezoek waard. Of maak een mountainbiketocht door de ondergrondse gangenstelsels! Valkenburg heeft een mooie binnenstad met leuke boetiekjes, gezellige restaurants en terrasjes en twee fantastische ijssalons!

En dan natuurlijk Maastricht met zijn prachtige oude binnenstad, het hippe Wyck; de toegangspoort tot de stad vanaf het station, het Jederkwartier en het Sphinxterrein met het Eijffelgebouw en het Bassin; de historische binnenhaven van Maastricht waar het gezellig toeven is in een van de vele restaurantjes. De schitterende Sint-Servaasbasiliek, of het Bonefantenmuseum voor als het weer wat minder is. Het theater aan het Vrijthof met een steeds wisselend theater- en muziekprogramma. Het stadhuis op de markt en natuurlijk heerlijk shoppen in de grote winkelstraten of de kleine boetiekjes in de straatjes daaromheen.

Denk ook eens aan Aken en Luik net over de grens, of iets verder de studentenstad Leuven. En er zijn prachtige wijngaarden in de buurt. Wijngoed Fromberg in Ubachsberg, Wijndomein St. Martinus in Vijlen en het gebied rond Wittem zijn zeker de moeite waard. En neem een heerlijk flesje mee als herinnering voor thuis!

Bezoek een van de bekende maar ook minder bekende bierbrouwerijen in de buurt. Locaal de kleine brouwerij van Gerlachus in Hulsberg, de grotere brouwerijen van Alfa in Schinnen en de Gulpener bierbrouwerij. Maar ga ook zeker langs bij het Brouwlokaal met zijn microbrouwerij en drink een van de 16 Gulpener bieren van de tap, neem een hapje in het eetcafe of proef een collab brew in de Hoptuin, de Limburgse variant van de Duitse Biergarten.

Actief aan de ‘slag’! Sportief bezig zijn kan ook op de vele golfbanen in de buurt. In Voerendaal, Brunssum, Margraten en Maastricht vind je mooie banen, maar ook direct over de grens in België en Duitsland kun je terecht voor een rondje. Of huur een scooter en rijd door het glooiende heuvelland.

Niet alleen in het voorjaar en de zomermaanden is er genoeg te beleven in Zuid-Limburg, ook in de winter kun je in onze omgeving veel uitstapjes maken. Neem nou de kerstmarkten in Valkenburg en Maastricht. Al in november worden de steden omgetoverd tot een echt winterparadijs. In de grotten in Valkenburg een sfeervolle markt, op het Vrijthof in Maastricht de ijsbaan, reuzenrad en de kerststalletjes.

Maar natuurlijk is het ook prima als je liever zelf op ontdekking gaat, er is nog zoveel meer te beleven in ons mooie groene heuvelland!

Link: www.vvvzuidlimburg.nl  www.nuthheefthet.nl  https://liefsuitlimburg.nl